Márciusi lakásbiztosítás váltás

FÜGGETLEN SZAKÉRTELEM A BIZTOSÍTÁSI PIACON

Milyen előnyei vannak a lakásbiztosítás újraértékelésének?


Miért érdemes meglévő lakásbiztosításunkat újra kötni?

Ha Ön évek óta ugyanazt a lakásbiztosítást használja anélkül, hogy újraértékelte volna a költségeit, itt az ideje, hogy figyelmet fordítson erre a lehetőségre! Márciusban különleges ajánlatunk keretében lehetőséget biztosítunk arra, hogy biztosítót váltson, függetlenül attól, hogy a hagyományos felmondási időszak mikor van.

Gyakran Ismételt Kérdések
a márciusi lakásbiztosítás-kampányról

 1. Mi a célja a márciusi lakásbiztosítás-kampánynak?
  Bit. (új) – 2014. évi LXXXVIII. törvény a biztosítási tevékenységről szóló törvény 2024-es módosítása értelmében, határozatlan idejű lakásbiztosítási szerződéseknél az ügyfeleknek minden év márciusában joga van egy plusz felmondási lehetőséget igénybe venni költségmentesen, az évfordulójukon kívül.
 2. Tájékoztatnak a biztosítók erről a lehetőségről?
  Igen, a biztosítóknak minden évben február 15-ig kötelezően írásban informálniuk kell a szerződő feleket a márciusi felmondási jogról.
 3. Milyen típusú lakásbiztosítások mondhatóak fel márciusban?
  A kampány keretében minden határozatlan idejű lakás- és társasházi biztosítás felmondható márciusban, beleértve a finanszírozott ingatlanokra kötött biztosításokat is. Ez a lehetőség kiterjed az ingóságbiztosítással rendelkező szerződésekre is a Nemzetgazdasági Minisztérium meghatározása alapján.
 4. Mikor és hogyan lehet érvényesíteni a felmondást márciusban?
  A megszokott felmondási szabályok érvényesek: írásban, 30 napos felmondási idővel lehet intézni a felmondást márciusban. A felmondásnak március 31-ig, 2024-ben az ünnepnapok miatt április 2-ig kell beérkeznie a biztosítóhoz.
 5. Mikor ér véget a márciusban felmondott lakásbiztosítás?
  A felmondás beérkezésétől számított 30. napon szűnik meg a lakásbiztosítás.
 6. Mit kell tenni, ha díjhátralék van a felmondáskor?
  A felmondási idő alatt kell rendezni a díjhátralékot, még akkor is, ha a biztosító póthatáridőt biztosított a díj megfizetésére.
 7. Milyen következményekkel jár, ha tartamkedvezményes szerződést mondok fel márciusban?
  Amennyiben tartamkedvezményt kapott a szerződéskötéskor, de előbb felmondja a szerződést, a biztosító jogosult visszakövetelni ezt a kedvezményt.
 8. Mi történik az előre befizetett díjjal a felmondás után?
  A biztosítás megszűnését követő időszakra befizetett díjat a biztosító visszatéríti.
 9. Mikor érdemes az új lakásbiztosítást megkötni?
  A régi biztosítás megszűnésétől kezdve érdemes már rendelkeznie érvényes új lakásbiztosítással, így a felmondási időszakban már megkötőheti az új biztosítást.
 10. Mi a teendő, ha rövid időre több lakásbiztosítás is érvényben lenne?
  Ebben az esetben nincs hátrányos következménye az ügyfelek számára, és a kártérítést a biztosítók megosztják egymás között, hogy csak egy, az ügyfél számára kedvezőbb biztosítás maradjon érvényben.

Szeretném a lakásbiztosításomat felülvizsgálni